Avantura park

Foto pregled

Avantura park

Doživi adrenalin, avanturu i prirodu u Avantura parku „Kozara!

Nudimo vam jedan potpuno nov turistički sadržaj pun zabave i avanture!

Šta je u stvari Avantura park?

Avantura park se sastoji od raznih visećih prepreka koje su pozicionirane na stablima u šumi, na visini od 3 do 6 m iznad zemlje. To je sistem staza koje vise u vazduhu okačene na sajle. Smještene su između stabala na kojima se nalaze drvene platforme koje su polazne ili završne stanice od jedne do druge prepreke. Prelazeći sa platforme na platformu, preko sajli i staza na tim sajlama, korisnici se susreću sa raznim preprekama koje prolaze testirajući vlastite sposobnosti i povećavajući nivo adrenalina u krvi. Prelazak i savladavanje prepreka se vrši pod nadzorom instruktora i uz korištenje sigurnosne opreme. 

Avantura park „Kozara“ je poligon na kome se mogu rekreirati i zabaviti posjetioci skoro svih uzrasta. Izazov u parku predstavlja preko 60 platformi i preko 50 elemenata različitih dužina, težina i visina.  Tokom savladavanja prepreka korisnici poboljšavaju motoriku, ravnotežu, snagu i spretnost, i podižu nivo adrenalina u krvi. 

Prelazak preko visećih mostića, ljestvi i sajli, vožnja po sajli uz pomoć koturače tzv.zip line, samo su dio izazova koje Avantura park „Kozara“ nudi onima željnim uzbuđenja, zabave i adrenalina u prirodi.

Avantura park raspolaže sa 5 težinskih nivoa:

 – Prvi težinski nivo je namjenjen djeci do 10 godina i ima 7 elemenata postavljenih na visini od oko 1 m.

 – Drugi težinski nivo je namjenjen djeci preko 10 godina i starijima i ima 9 elemenata postavljenih na visini od 3 do 5 m.

 – Treći težinski nivo je namjenjen djeci od 12 godina i starijima i ima 9 elemenata koji su postavljeni na visini od 3 do 7 m.

 – Četvrti težinski nivo je namjenjen djeci od 14 godina i starijima i ima 14 elemenata koji su postavljeni na visini od 5 do 10 m.

 – Peti najteži nivo je namjenjen punoljetnim osobama i onim najspremnijim koji mogu da pređu sve ostale nivoe bez ikakvih problema i ima 7 elemenata na visini preko 10 m.

 

 

Preuzmi mapu

turistička
mapa

Pratite nas na: