Info centar Kozara

Info centar se nalazi na samom ulazu na plato Mrakovica. Sastoji se iz dvije etaže: prizemlje i potkrovlje. Glavni sadržaj prizemlja je izložbeni prostor koji omogućuje posjetiocima da se upoznaju sa prirodnim vrijednostima Nacionalnog parka “Kozara”. Ovdje je smještena izložba putem koje posjetioci mogu nešto više saznati o flori, fauni, reljefu, hidrologiji, vegetaciji, šumama Nacionalnog parka “Kozara” te o značaju zaštite prirode. Posebnu atrakciju predstavljaju makete divljih životinja, u prirodnoj veličini, koje nastanjuju područje parka. Našim najmlađim posjetiocima na raspolaganju su interaktivni elementi poput  puzle, lavirinta i sl. U potkrovlju objekta se nalazi sala za održavanje konferencija, radionica i prezentacija. Kapacitet sale je 30 mjesta.

U info centru posjetioci mogu dobiti sve informacije o prirodnim i kulturno-istorijskim vrijednostima parka, turističke brošure, karte  parka i drugi promotivni materijal.

Ulaz u info centar je slobodan.

Kontakt: +387 (0)52 480 680

Servisne informacije

Ulaznica je doprinos za zaštitu, očuvanje i promovisanje Nacionalnog parka “Kozara”.

Cijene ulaznica:

Turistički vodiči i grupe

Tri sertifikovana planinarska vodiča Nacionalnog parka Kozara na raspolaganju su pojedincima i grupama koji žele pratnju vodiča prilikom obilaska neke od pješačkih staza na području parka. 
Više informacija možete dobiti na email: info@npkozara.com ili putem telefona 052 480 680 (info centar na Mrakovici).