Biciklizam

Najbolje prevozno sredstvo za istraživanje i upoznavanje ali i očuvanje Nacionalnog parka Kozara jeste bicikl. Zaljubljenici u prirodu i biciklizam mogu  uživati u ljepotama prirode vozeći se na dva točka – zdravo je, u neposrednom ste kontaktu sa prirodom, zvukovima, mirisima i pejzažima.

Izaberite neku od 4 biciklističke staze koje su kreirane tako da odgovaraju svakome, u zavisnosti od afiniteta i fizičke spremnosti. Staza za početnike ne uključuje mnogo fizičkog napora, za biciklističke rekreativce u ponudi je staza srednje težine, a za one koji su spremni da se upuste u zahtjevniju avanturu  tu je staza svrstana u teške.

Svaka od biciklčističkih staza ima zasebnu boju signalnih tabli a na osnovu tih boja dodijeljena su im i imena: Plava, Zelena, Crvena i Žuta staza. Polazište i završetak svih staza je na Mrakovici. Kreću se uglavnom šumskim putevima, šumskim vlakama i asfaltnim dionicama. Prolaze pored najatraktivnijih lokaliteta i izletišta u Nacionalnom parku. Različite su po svojoj dužini i težini.

Preuzmi mapu

biciklističke
staze

Preuzmi mapu

plava i zelena
staza

Preuzmi mapu

žita i crvena
staza

Preuzmi mapu

turistička
mapa