Potpisan Memorandum o saradnji

Nacionalni park Kozara, Ustanova za stručno obrazovanje odraslih WMTA Banja Luka i Aurora plus d.o.o. Teslić potpisali su Memorandum o poslovno – tehničkoj saradnji u info centru na Mrakovici.

Svrha potpisivanja ovog Memoranduma jeste uspostavljanje saradnje na razvoju i unapređenju turističkih proizvoda/usluga i promotivnih aktivnosti; promocija glamping turističkih naselja; promocija i zajedničke aktivnosti organizovanju događaja.

Zoran Vuković iz Ustanove za stručno obrazovanje odraslih WMTA Banjaluka kaže, da je riječ o razvoju turističkih potencijala, koji mogu donijeti i nova radna mjesta.

“Vikend naselja, iako se mogu širiti ne utiču na okolinu, demontažna su, i ne trebaju građevinske dozvole. Naravno, moraju postojati putevi, infrastruktura i sadržaji za turiste“, kaže on.

Direktor NP “Kozara” Božidar Nikoletić naglašava da se radi o objektima privremenog karaktera.

“Nije potrebna građevinska dozvola i oni se u svakom trenutku mogu ukloniti. Glamurozno kampovanje je naš cilj, gdje bi posjetioci koji žele, mogli da imaju i određenu konformnost, a i da borave u prirodi“, ističe Nikoletić.