Na osnovu Programa obilјežavanja značajnih istorijskih događaja od republičkog značaja u 2023. godini, u organizaciji Odbora za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Vlade Republike Srpske i Odbora za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova Vlade Republike Srbije, biće obilјežen istorijski događaj od republičkog značaja „Bitka na Kozari“.

Obilјežavanje ovog događaja je 02. jula 2023. godine (nedelјa), na Mrakovici, Nacionalni park Kozara, a prema slјedećem programu:

– 09.30 časova – prijem zvaničnika – vila Mrakovica,

– 10.30 časova – parastos na Spomen krstu,

– 11.00 časova – polaganje vijenaca i cvijeća na Centralnom spomen obilјežju,

– 11.20 časova – umjetnički program i obraćanje zvaničnika.

Program će se realizovati uz prisustvo predstavnika institucija Republike Srpske i srpskih predstavnika u institucijama BiH, predstavnika Vlade Republike Srbije, rukovodstva gradova Banja Luke, Prijedora i Gradiške, te opština Oštre Luke, Krupe na Uni, Novog Grada, Kostajnice, Kozarske Dubice, Laktaša i Srpca, 3. pješadijskog (Republika Srpska) puka, SUBNOR-a Republike Srpske i Republike Srbije, NVO i udruženja od javnog interesa proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske i NOR-a, gradskih i opštinskih NVO i građana.